May 21, 2011

Undi

Siang tadi aku pergi jalan-jalan carik pasal dengan kawan-kawan aku. Yela cuti kan. Mestilah banyak masa lapang nak dibuang. Macam biasa aku merempit dengan motor kapcai aku meronda-ronda bandar Muo. Lama jugak la aku tak pergi merayap kat Muo ni. Tak sangka banyak perubahan yang aku nampak. Boleh kata ala-ala KL dah sekarang ni. Hebat. Dah ada monorail, ktm, shopping mall setaraf Times Square.

Dah penat berjalan stop jap pekena teh tarik secawan. Sambil tu aku borak-borak dengan kawan aku.

Aku : Wei Mat. Maju dah sekarang Muo ek. Sekali tengok macam kat KL je kan.
Mat : Biasa la. Dah nak pilihan rayakan.
Aku : Owh. Ok.

Siap bayar, start motor pergi daftar undi.

2 comments:

i'm mashitah said...

nampak benor nipunye, mane ade monorail kat muo tu. mall hape pon xde. wetex jugakla paling hebat pon

ghost writer said...

hari tuh gua sesat kat muo..gua lopong jap.wah!muo dah macam california!