Nov 30, 2010

Sikapmu sikapku jua

Tak semua yang kita mahukan,kita akan dapat.Melainkan kita berusaha untuk mendapatkannya.Tapi manusia hari ini sering mengambil jalan mudah untuk mendapatkan sesuatu tanpa memikirkan tindakan tersebut benar atau salah disisi ALLAH s.w.t. Jika kita lihat,manusia ni bukannya tak mampu untuk berusaha tapi sikap malas menguasai diri mereka.Ok,aku tak mentionkan benda ni kat siapa2 sebab aku pun kadang2 macam tu jugak..Manusia ni kalau dikira purata, semuanya hampir sama sikap terutama bangsaku sendiri,Melayu..

Malas adalah satu sifat syaitan kan?ermm,aku tertanya2 macam mana sifat tu boleh wujud?Kalaulah malas tu tak wujud dalam dunia ni maybe semua orang maju kehadapan.Tak ada pengnguran.Negara maju sampai ke persada dunia.Wo0hhoo..tak dapat aku bayangkan.Tapi,kalaulah malas tu tak ada dalam diri aku mesti aku dah dapat 4 flat dalam exam.Kira semua universiti berebut nak ambik aku.Kira semua biasiswa nak taja aku belajar.Gila arh! ! Korang fikir la,korang nak tak macam tu?aku nak...Tapi mampukah kita semua berubah?

Ada mata pandang kedepan.Ada telinga korang dengar baik2 nasihat orang yang lebih tua.Ada tenaga,korang ikhtiar la.And ada otak,korang PIKIR la...wassalam

1 comment:

srikandi cinta said...

betul-betul..serikandi cinta setuju sangat ,,.. inilah bangsa melayu..mmg x boleh berpisah dgn title "MALAS".